simona noja

spectacol simona noja

afis zilele fundatiei

ysbc

stdiourile simona noja

stdiourile simona noja

stdiourile simona noja

stdiourile simona noja

stdiourile simona noja

Cluj Ballettschule 01

Cluj Ballettschule 02

Cluj Ballettschule 03

logo fundatia sn
facebook link

FUNDATIE / DESPRE NOI
Fundatia culturala Simona Noja este persoana juridica de drept privat, fara scop patrimonial, apolitica, neguvernamentala, neetnica. A fost infiintata de Simona Noja la 20.02.2002.

SCOPUL FUNDATIEI


Fundatia  are ca scop promovarea artei si culturii romanesti in tara si in strainatate prin crearea si consolidarea unor parteneriate functionale si durabile in domeniul artistic, in contextul integrarii in structurile europene si universale.


Atragerea valorilor din Romania in circuitul international, prin promovarea de proiecte comune cu centre culturale din strainatate.


Atragerea, pe baza de proiecte competitive a resurselor financiare indispensabile unei revigorari autentice a mediului cultural romanesc. In acest sens poate cuprine in randurile sale, pe baza liberului consintamant si cetateni romani si straini ce doresc sa sprijine si sa activeze pentru realizarea scopului fundatiei si a obiectivelor acesteia.


Stimularea si sprijinirea tinerilor talente din arta spectacolului dans-muzica-teatru, pentru formarea si afirmarea creatoare a acestora.


Asigurarea transparentei  gestiunii si utilizarii fondurilor.


Promovarea si cultivarea valorilor culturale si stiintifice ale democratiei si statului de drept pentru pastrarea identitatii  culturale nationale.

OBIECTIVELE  FUNDATIEI


Initierea si realizarea unor proiecte pentru promovarea in tara si strainatate a valorilor culturale romanesti.


Largirea si diversificarea informatiei privitoare la arta spectacolului pe plan national si european prin initierea unor dezbateri estetice cu personalitati romanesti si straine in arta spectacolului, organizarea unor spectacole-experiment, formarea bazei necesare unei documentari suplimentare in aceste domenii (carti, videocasete, CD-uri, indici pe Internet ale personalitatilor culturale proeminente)


Selectarea si sprijinirea talentelor de exceptie in domeniul creatiei si interpretarii coregrafice, in vederea dezvoltarii si afirmarii acestora. Acest deziderat se realizeaza prin acordarea de subventii pentru pregatirea de specialisti, promovarea, sprijinirea unor contracte cu mari creatori din domeniu, din tara si strainatate.


Proiectarea si organizarea unor manifestari culturale si spectacole pe aria de interferenta intre arte, pentru promovarea si dezvoltarea limbajelor de comunicare artistica plurivalenta.
Editarea publicatiilor informative de specialitate.


Colaborarea cu institutii de arta si spectacol din tara si strainatate, cu alte fundatii culturale de profil, pentru a stimula si amplifica, prin actul artistic mesajul  uman national multietnic si universal.


Sprijinirea, promovarea si organizarea unor actiuni de mecenat cultural.

Colaborarea pe baza de proiecte, cu alte fundatii si asociatii din sfera educatiei, culturii, afirmarii valorilor civilizatiei contemporane (combaterea saraciei, ecologizarea mediului, stimularea confluentei dintre om si natura)