Retrospectivă (2015-2020): “Grand Assemblé” – Festivalul european al școlilor de balet – Cluj-Napoca, România

https://fb.watch/3KvuDEje-W/

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 „Grand Assemblé” este un festival european de amploare, inițiat de Fundația culturala “Simona Noja” cu sprijinul municipalității din Cluj-Napoca.

Cadru elevat al comunicării artistice

Festivalul european al școlilor de balet s-a dorit de la bun început un cadru elevat al comunicării artistice coregrafice pentru tineret. La cele 6 ediții de până acum au participat 35 de școli de balet vocaționale din România și din străinătate.

Pe scena Operei Române de Stat din Cluj-Napoca

Pe scena Operei Naționale Române din Cluj-Napoca au fost prezentate cele mai recente creații ale celor 500 de elevi. S-au prezentat publicului clujean participanți începând cu vârsta de 10 ani, din 13 țări, de pe 5 continente. https://operacluj.ro/

Concurență și inițiativă

Elevi, profesori, părinți, coregrafi, voluntari, artiști și oameni de știință au îndemnat și susținut tinerii la concurență și inițiativă.

Ancore de inspirație și forță

La festival au avut loc workshopuri, demonstrații de dans, simpozioane, mese rotunde, spectacole și întruniri amicale. S-a format de asemenea o platformă de educație transdisciplinara. Toate acestea au îmbogățit experiențele fiecărui participant cu trăiri unice. Acestea au șansa de a deveni în timp ancore de inspirație și forță.

Promovarea baletului in circuitul international

Fundația dorește să mulțumească tuturor participanților la festival pentru fidelitate și Primăriei municipiului Cluj-Napoca pentru susținere. Promovarea baletului în circuitul internațional al valorilor a fost și rămâne dezideratul principal al Fundației culturale “Simona Noja“.

fundatia culturala simona noja

Leave a Comment